В 2023 році ми стали імпортером німецького виробника з історією в понад 150 років. Це велика, потужна та впізнавана фабрика SEDUS, що створює одні з кращих ергономічних крісел в Європі. Таким чином, в асортименті тепер представлені два виробника, чию German Quality не потрібно пояснювати - потрібно побачити і переконатися. Це Sedus та Klober.

 
Сертифікати з суворими стандартами - ключова риса німецьких офісних крісел.

В німецьких кріслах багато схожих рис:

  • власне виробництво. власні технології та патенти
  • стриманий елегантний дизайн
  • тихі якісні механізми гойдання та фіксації потужними пружинами, що тримають вагу
  • безліч ергономічних регулювань для користувачів різних параметрів та стилю роботи

Найкращі німецькі ергономічні крісла SEDUS - які моделі вже можна купити та тестувати в Україні і що ми знаємо про виробника

Чому Sedus SOLL AG - один з провідних виробників

Компанію заснували в 1871 році. Виробник створює не лише ергономічні крісла та меблі, але й формує навколо себе цілу ергономічну культуру, розробляє концепції формування простору (LIMBIC OFFICE та DETOX OFFICE), створює діджитал-розробки, формує модульні системи, підтримує сталий розвиток та екологічний менеджмент.

Це виробник, який не відповідає, а задає стандарти якості на ринку.

В 19 столітті, Альберт Стролл І та Макс Клюк ствоорили фабрику стільців в місті Догерн (округ Вальдсгуд, Німеччина). До сьогоднішнього дня там і знаходиться штаб-квартира Sedus – працюючи в кращих європейських традиціях, підтримуючи виробництво in-house, де кожен прооцес контролюється та зосереджується в одному місці.

  • Для вимогливого покупця цей факт - є одним з перший гарантій якості. А для виробника - важливим критерієм маркування Made in Germany.

Крім того, Sedus відслідковує та збирає тренди розвитку робочого середовища. Це унікальна можливість, яку раніше ми не зустрічали в жодного виробника. За допомогою нової платформи «Робочий ландшафт завтрашнього дня» компанія Sedus запустила базу даних знань, що базується на моніторі тенденцій INSIGHTS, яка об'єднує результати багаторічних досліджень робочого середовища (цитуємо).

В 2010 році SEDUS СТАЛА ПЕРШОЮ В СВІТІ МЕБЛЕВОЮ КОМПАНІЮ, СЕРТИФІКОВАНОЮ EMAS III.

Цей сертифікат є важливою відзнакою, створеною в ЄС у 1993 році для підприємств, що активно дбають про екологічний розвиток. Він включає вимоги управління, набагато строгіші, ніж стандарти ISO. Наприклад, серед цих вимог - зменшення споживання енергії, оптимізація використання пакувальних матеріалів, проведення прозорого аудиту та публікація результатів впровадження, доступних для загального огляду на веб-сайті компанії. Дотримання цих вимог перевіряється незалежними експертами. Крім того, компанія є однією з перших, яка розпочала створення і виробництво крісел, відповідно до стандарту DIN EN: 1335 (-1:2023), і продовжує цю практику і досі.

Першим сертифікатом був DIN ISO 9001 в 1994 році. 2012 рік - рік провадження технології лазерної кромки.

Компанія вдосконалює метод виробництва всіх меблів і стільниць, який створює екологічно чистий дизайн без швів. Sedus отримав нагороду Umweltpreis für Unternehmen (екологічна премія для компаній) у Баден-Вюртемберзі 2012 року.

З метою покращення того, як люди сидять в офісі, компанія починає працювати з Технічним університетом Мюнхена над розробкою нової кінематичної концепції сидіння для крісла, що обертається. Результат: більш здорове сидіння завдяки більшій свободі рухів. Крісло адаптується до людей, а не навпаки.

В 2018 році виробник презентував на ORGATEC своє перше крісло з патентованим механізмом автоматичного регулювання під вагу користувача.

Загалом історія розробок та інновацій починається ще з 1926 року, коли SEDUS представив перше в Європі обертове крісло з пружинним механізмом.

Це компанія, що ЗАРЕЄСТРУВАЛА ПОНАД 100-ТА ПАТЕНТІВ в області дизайну та ергономіки. Звісно, зважаючи на постійний розвиток, SEDUS – щорічний номінант та багаторазовий переможець премій REDDOT Design. Минулого 2023-ого року, наприклад, його нове модульне крісло SE:KIT отримало чергову відзнаку.

Серед новинок 2023 року також цікавою є концепція Sedus Detox Office - з низкою модульних рішень, що створені для боротьби з цифровою втомою. І ми обо'язково розглянемо її та лібмічний підхід до фрмування простору ще в окремій публікації.

Чому маркування MADE IN GERMANY - офіційна гарантія якості крісла на десятки років

Основні процеси виробництва у компанії Sedus, крім розробки механізмів, охоплюють кілька ключових етапів:

  1. Виробництво металу: сировину (сталь) зберігають у спеціальній вежі сировини та переробляють на заготовки. Для цього використовуються різноманітні технології, такі як пресування, токарення, шліфування та згинання. Також використовується трубчастий лазер для точної обрізки та зварювальні роботи для з'єднання деталей.
  2. Покриття поверхні: Частини меблів обробляються для захисту від корозії та для створення естетичного зовнішнього вигляду. Це включає оцинкування або фарбування порошковою фарбою. Порошкове фарбування вважається екологічно чистим процесом через відсутність розчинників та невелике утворення відходів.
  3. Оббивка та пошиття: Для оббивки використовуються різні матеріали, такі як поролон, текстиль та шкіра. Їх вирізають за розміром, а потім кріплять до пластин сидінь і спинок. Завдяки керованому ЧПК різанню текстилю та ефективному ручному різанню шкіри, вдається зменшити відходи.
  4. Деревообробка: Дерев'яні деталі меблів, такі як підлокітники та спинки, обробляються згідно з вимогами проекту. Це включає шпонування, склеювання, розпилювання та фрезерування. Після цього видимі частини покриваються лаком або фарбуються для покращення зовнішнього вигляду.
  5. Виготовлення деталей: Цех виготовлення деталей створює практично всі дерев'яні комплектуючі для офісних меблів. Роботи зі свердління, фрезерування та монтажу виконуються на лініях свердління, а дерев'яні дюбелі встановлюються автоматично.
  6. Фінальна збірка: На завершальній стадії виробництва компоненти з металу та дерева, а також оббивка та пошиття, збираються в готові вироби, такі як офісні крісла, стільці, дивани, столи та шафи.

Після цього продукти готові до відправлення.

Sedus відкрила власні шоуруми та виставкові зали вже в 10+ країнах.
Зважаючи на всі фактори, до якості запитань немає. Залишається лише одне, найважливіше для нас саме тут – а на які ж крісла звертати увагу? Адже асортимент насправді великий.

НАЙКРАЩІ ЕРГОНОМІЧНІ КРІСЛА НІМЕЦЬКОГО ВИРОБНИКА SEDUS

На нашому сайті вже доступні деякі моделі крісел Sedus, але ще багато цікавого чекає на вас в повних каталогах, які можна переглянути, зв'язавшись з нашим менеджером. Вибір найкращого крісла може бути складним завданням, оскільки найважливішим критерієм є комфорт користувача. Саме тому ми рекомендуємо перед покупкою тестувати цікаві вам моделі. Нижче, презентуємо 2 крісла, які відповідають нашим вимогам до оригінальності, надійності та можливостей комплектацій.

Ергономічне крісло SEDUS SE:KIT Крісло SE:KIT - ергономічне крісло в модульній конструкції

Наше робоче середовище, завдання та потреби завжди різні.

Отже, вимоги до характеристик та ідеального офісного крісла також відрізняються. Наскільки практичним тоді було б універсальне крісло? Це питання задав собі виробник при створенні нової моделі.

Крісло SEDUS SE:KIT відповідає на нього особливим підходом, оскільки дотримується модульної концепції та фокусується на комфорті. Користувач вирішує, як йому хочеться конфігурувати крісло та які компоненти для цього потрібні, керуючись девізами «менше – це краще» або, іноді, «більше – це більше». В іншому ж, в будь-якій комплектації - це зручне ергономічне крісло, естетичне та сучасне. Завдяки новому стандарту офісних крісел DIN EN 1335-1:2023 Тип A, se:kit відповідає різноманітним параметрам користувачів.

  • Серед характеристик моделі:
    Регульована висота спинки та підтримки попереку, регульоване сидіння
  • Базовий синхронний механізм з автоматичним розпізнаванням ваги і потрібної сили гойдання
  • Додатковий механізм Kinetic-Swing Опціональний механізм з індивідуальною регулюванням ваги з кутом відкриття 18°
  • Опціональний механізм з індивідуальним регулюванням ваги і нахилом вперед до 4°
  • Максимально допустиме навантаження на 110-150 кг, залежно від комплектації
  • Гарантія 5 років та запас експлуатації на 10+ років
  • Ергономічна спинка та сидіння з різними зонами розподілу ваги

Наступна модель в дечому схожа на попередню, і також є однією з найбільш цікавих, на нашу думку, зкрема для бізнесу - в якості мульифункціонального крісла, що прослужить компаніям безпечно та ефективно, надійно, десятки років після покупки.

Ергономічне крісло SEDUS SE:FLEX

Крісло SE:FLEX також розраховане на різних користувачів домашнього офісу, коворкінгу, робочих станцій та індивідуальних потреб. Завдяки інтелектуальним функціям та широкому набору базових опцій se:flex оптимально адаптований до вимог розумного робочого середовища. Крім того, se:flex пропонує широкий спектр можливостей конфігурацій. Окремо варто зазначити й екологічні переваги моделей: відсутність клею на кришках піни без ХФУ гальванізація хромом III використання сертифікованих оббивних тканин відповідно до стандарту OEKO-TEX 100 крісла вироблені з використанням 100% екологічно чистої електроенергії продукція відповідає EMAS III, стандартам екологічного менеджменту а також стандартам DIN ISO 14001

Де тестувати та купити німецькі ергономічні крісла в Україні

Ми запрошуємо дизайнерів, архітекторів та кожного, хто обирає крісло для себе у виставковий зал магазину Kreslalux. Саме тут зібрані крісла найкращих виробників в світі, в тому числі передового німецького виробника SEDUS. В виставкових залах можна порівняти ергономічні моделі, оцінити якість механізмів та, найважливіше, питання особистого комфорту. Крісла SEDUS доступні для корпороративних замовлень, також їх можна забирати на тест-драйв додому чи в офіс. Будемо щиро раді зустрічі!

Related products

Крісло SEDUS SE:FLAIR FR-120/2314 для відвідувачів Крісло SEDUS SE:FLAIR FR-120/2314 для відвідувачів 2
  • Новий
В наявності
37 000 грн.
Країна-виробник: Німеччина. Se:Flair - крісло, що поєднує у собі затишок, комфорт і функціональність. Чудово підходить для офісів, конференц-залів і домашніх офісів. Його дизайн забезпечує затишок та приємні моменти. Se:flair FR-120/2314 - модель із м'якою оббивкою корпусу і пластиковою 4-х променевою хрестовиною з покриттям під натуральне дерево. Крісло...
Крісло ергономічне SEDUS SE:FLEX EF-122 BL Крісло ергономічне SEDUS SE:FLEX EF-122 BL 2
  • Новий
В наявності
Ергономічні крісла керівника

Крісло ергономічне SEDUS SE:FLEX EF-122 BL

SEDUS
10-0572
36 000 грн.
Країна-виробник: Німеччина. Клас: ергономічне крісло. Крісла від Sedus відрізняються ергономічним дизайном, естетичним зовнішнім виглядом та чудовою якістю виготовлення. Завдяки інтелектуальній автоматичній системі зважування, крісло SE:FLEX автоматично підлаштовується під вагу користувача. У той же час спинка повторює кожен рух, що забезпечує максимальну...
Крісло ергономічне SEDUS SE:FLEX EF-122 WH Крісло ергономічне SEDUS SE:FLEX EF-122 WH 2
  • Новий
В наявності
Ергономічні крісла керівника

Крісло ергономічне SEDUS SE:FLEX EF-122 WH

SEDUS
10-0573
36 000 грн.
Країна-виробник: Німеччина. Клас: ергономічне крісло. Крісла від Sedus відрізняються ергономічним дизайном, естетичним зовнішнім виглядом та чудовою якістю виготовлення. Завдяки інтелектуальній автоматичній системі зважування, крісло SE:FLEX автоматично підлаштовується під вагу користувача. У той же час спинка повторює кожен рух, що забезпечує максимальну...
Крісло ергономічне SEDUS SE:KIT SN-122 WH Крісло ергономічне SEDUS SE:KIT SN-122 WH 2
  • Новий
В наявності
Ергономічні крісла керівника

Крісло ергономічне SEDUS SE:KIT SN-122 WH

SEDUS
10-0571
39 000 грн.
Країна-виробник: Німеччина. Клас: ергономічне крісло, крісло керівника ергономічне. Крісла від Sedus відрізняються ергономічним дизайном, естетичним зовнішнім виглядом та чудовою якістю виготовлення. Модель Se:kit відзначена нагородою Red Dot Award. Унікальна спинка з гнучким елементом забезпечує свободу руху у всіх напрямках. Основа: нейлон. Оббивка:...
Крісло ергономічне SEDUS SE:KIT SN-123 BL, для високих людей Крісло ергономічне SEDUS SE:KIT SN-123 BL, для високих людей 2
  • Новий
В наявності
Ергономічні крісла керівника

Крісло ергономічне SEDUS SE:KIT SN-123 BL, для високих людей

SEDUS
10-0574
46 000 грн.
Країна-виробник: Німеччина. Клас: ергономічне крісло для високих, та дуже високих людей (до 220 см). Крісло Se:kit відзначено нагородою Red Dot Award. Унікальна спинка з гнучким елементом забезпечує свободу руху у всіх напрямках. Se:kit SN-123 - модель із високою спинкою (73см). Основа: алюміній. Оббивка: спинка – сітка, сидіння – тканина. Великий вибір...

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Товар додан до порівняння