Ми знаємо, жодному робочому кріслу не побороти бажання сісти в позу лотоса, чи зручно влягтися на дивані. Вони лише дають можливість сидіти правильно. Але як же її правильно використати? Як відрегулювати крісло, що таке принцип low-seat і для якого типу праці він потрібен. Спробуємо розібратися з точки зору японської ергономіки.

КОМУ ВЗАГАЛІ ПОТРІБНІ РЕГУЛЮВАННЯ В РОБОЧИХ КРІСЛАХ

Для початку, розділимо сидячу роботу на два типи: механічну та інтелектуальну працю. Якщо для оперативного введення даних достатньо поперекової підтримки і регулювання висоти персонального крісла, то для ефективної праці графічного дизайнера не завадить підголівник і всілякі махінації з кутом нахилу. Задля наших цілей, до другого типу праці можна віднести будь-яку професію, що вимагає від вас креативного чи аналітичного мислення і фізичної присутності на робочому місці. Саме для її ефективності і безпеки такі компанії як Okamura, Herman Miller і Klober досліджують інженерію людського тіла у власних R&D департаментах. Досліджують його положення в статиці і динаміці, роботу м'язів і вплив посадки на генерацію ідей. Старанніше всього над цим попрацювали японці з Okamura, коли створювали робочу станцію CRUISE. Власне їх теорію «сидіння»  ми далі і розглянемо.

ТАК ВИГЛЯДАЄ ЕВОЛЮЦІЯ ПОСАДКИ В КРІСЛІ ДЛЯ РОБОТИ З КОМП'ЮТЕРОМ НА ДУМКУ OKAMURA

Як правильно сидіти за комп'ютеромЯк виглядає і що таке ергономічне робоче місце

ЯК ПРАВИЛЬНО СІСТИ ДЛЯ РОБОТИ З КОМП'ЮТЕРОМ: ЯКА ПОЗА ВВАЖАЄТЬСЯ НАЙКРАЩОЮ

Відзначимо, що «вважається» ще не означає «ідеальна». Так само як і цінник на дві тисячі доларів ще не означає, що ви купите найкраще і найзручніще крісло. Сісти зручно і правильно можна в чотири рази меншу суму, адже комфорт – ваш особистий показник і ніхто тут не може вказувати. Інша справа - підказати. В такому випадку, рівнятися варто на тих, хто витратив найбільше зусиль для досліджень цієї правильної посадки.

ЯПОНСЬКА НИЗЬКА ПОСАДКА І ГЛИБОКИЙ НАХИЛ АБО LOW-SEAT, REAR-TILT

В наш діджиталізований час все більше завдань пов'язані із креативним мисленням і все менше з оперативними задачами. Ми автоматизували майже всю конвенціональну механічну роботу з даними. І тепер маємо час, щоб думати, мріяти, тестувати. А отже змінилося і уявлення про робоче місце. Крісло-сідло, крісло-клячник (підколінник) - не пропонували нам хіба що кодити верх ногами. Доки в 2013 році компанія Okamura не презентувала робочу станцію Cruise і теорію, що статична посадка в 90 градусів шкідлива для здоров’я.

Комп'ютерна робоча станціяРобоча станція OkamuraЯпонські офісні крісла в інтер'єрі робочого простору

НОВЕ БАЧЕННЯ СИДЯЧОЇ РОБОТИ ДЛЯ ТИХ, ХТО ЧАСТО ДУМАЄ НАЗВАЛИ ПОСАДКОЮ «LOW-SEAT, REAR-TILT».

В такому випадку, завдання комп'ютерного крісла - підтримати поставу в довгі години релаксації і концентрації , зняти навантаження з шийного відділу і куприка.

Сама концепція низького нахилу розроблена зпрофесором Нобутоші Ямадзакі японського Університету Кейо і втілена на заводах корпорації Okamura. Жодних покупних комплектуючих і гаражних збірок. Компанія вимірювала і аналізувала взаємозв'язки ергономічних показників і фізичних характеристик тіла. Шукала потреби тіла в такому невластивому йому положенні як сидячи. І застосувала результати в розробці архітектури і регулювань свого нового комп'ютерного крісла - CRUISE.

Котрий хребець потребує опори, яка частина тіла вимагає шарнірних з'єднань - всі результати досліджень опублікували онлайн. Наглядніше почитати про них можна за посиланням на каталог PDF.

Як правильно сидіти за комп'ютеромЕргономіка робочого мсцяОфсні крісла Okamura Cruise в проектах робочих просторів

Так, академіки японської ергономіки і виробник з 80-річною історією узагальнили, що відхилена постава в опущеному сидінні зменшує фізичний стрес сидячої роботи, підтримує розслаблений стан та підвищує концентрацію навіть протягом довгих, дуже довгих годин роботи. 

ЯК ПРАВИЛЬНО ВІДРЕГУЛЮВАТИ ОФІСНЕ КРІСЛО ДЛЯ КОМПЮТЕРА, ЯКЩО СИДИТЕ  НЕ В OKAMURA CRUISE

Або як правильно сісти. Підіб'ємо підсумки японського досвіду і зберемо поради:

  • Відкривайте кут в колінах більше, ніж на 90°, не згинайте ноги, перетискаючи звязки.
  • Налаштуйте висоту монітора під рівень очей, використовуйте підголівник.
  • Використовуйте підставку під ступні, щоб підняти їх принаймі на 10-15 см і зняти навантаження з куприка.
  • Опускайте сидіння так, щоб не пережималися підколінні зв'язки.
  • Налаштуйте жорсткість гойдання крісла так, щоб не довелося фіксувати крісло в статиці. Чергуйте зафіксоване положення спинки із положенням вільного, розблокованого нахилу.
  • Уявіть, що ви за кермом автомобіля і їхати потрібно години три без зупинок, влаштуйтеся зручно. Знайдіть те розслаблене положення, в якому ваше тіло не піддається стресу.

А краще приїжджайте, обирайте робоче крісло в нас і забирайте його на тест-драйв. Кажуть, вихвалятися не можна, але як би ви ще дізналися, що виставковий зал Крісла Люкс - перше і єдине в Україні місце з пристойним вибором тих самих, правильних крісел.

Сітчасті, тканинні і шкіряні моделі дійсно ергономічних виробників, прямий імпорт і гарантія на п'ять років. Чекаємо вас і з радістю покажемо, як використати їхергономіку та винести максимум із праці інженерів, сісти зручно і правильно. А в наступній статті розповімо про принципи німецького ергобалансу офісних крісел ROVO і KLOBER, і до чого там кулькова ручка.

Related products

Крісло Okamura Contessa для керівника з підголівником, сітка Крісло Okamura Contessa для керівника з підголівником, сітка 2
Розпродано
Ергономічні крісла керівника

Крісло Okamura Contessa для керівника з підголівником, сітка

Okamura
10-0099
37 400 грн.
Країна: Японія. Основа: алюміній. Сітка: 3D. Класс: hi end. Реглювання: висота крісла і поперечної опори, глибина сидіння, фіксація кутів нахилу, жорсткість гойдання. Підлокітники: Smart, 2D. Навантаження: 120 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 
Крісло Okamura CP ергономічне, з підголовником та підлокітниками Крісло Okamura CP ергономічне, з підголовником та підлокітниками 2
У шоурумi
25 000 грн.
Країна: Японія. Основа: алюміній. Матеріал: сітка, тканина. Класс: hi-end. Регулювання: висота крісла, глибина сидіння, фіксація кута нахилу, жорсткість гойдання. Підлокітники: 2D, Smart. Навантаження: 150 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 
Крісло Okamura Sabrina SO для персоналу з підголовником Крісло Okamura Sabrina SO для персоналу з підголовником 2
Розпродано
Ергономічні крісла керівника

Крісло Okamura Sabrina SO для персоналу з підголовником

Okamura
10-0093
36 000 грн.
Країна: Японія. Основа: алюміній. Матеріал: шкіра. Класс: hi end. Регулювання: висота крісла, глибина сидіння, висота та жорсткість поперечної опори, фіксація кута нахилу, жорсткість гойдання. Підлокітники Smart, 2D. Навантаження: 120 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 
Крісло Okamura SYLPHY EXTRA HIGH BLACK для керівника Крісло Okamura SYLPHY EXTRA HIGH BLACK для керівника 2
У шоурумi
Ергономічні крісла керівника

Крісло Okamura SYLPHY EXTRA HIGH BLACK для керівника

Okamura
10-0121
32 500 грн.
Країна: Японія. Основа: алюміній. Матеріал: сітка, тканина. Класс: hi end. Регулювання: висота крісла, глибина сидіння, фіксація кута нахилу, жорсткість гойдання. Підлокітники 2D. Навантаження: 120 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Товар додан до порівняння