Як машини, годинники, планшети та будь-які складні продукти, все крісла діляться на два види: заводського виробництва і «гаражної» збірки. При цьому вони можуть нагадувати один одного зовні і навіть розділяти один ціновий діапазон. Розповідаємо, які крісла нашого імпорту ми відносимо в ТОП-5 найбільш зручних крісел світу. Обирали з виробників, які контролюють цикл виробництва, вивчають біомеханіку в R & D департаментах, надають гарантію від 5 років та необхідні сертифікати якості.

Нехай наше суб'єктивне порівняння комп'ютерних крісел зорієнтує вас у виборі і підкаже, які питання задавати продавцеві до купівлі крісла. Більше інформації про те, що таке ергономічне крісло і як в ньому правильно сидіти можна прочитати в попередніх нотатках.

ЧОМУ В РЕЙТИНГУ КРАЩИХ КРІСЕЛ ЛИШЕ СІТЧАТІ ТА ТКАНИННІ МОДЕЛІ

Дизайнерські шкіряні моделі і яскраву екошкіру геймерських крісел ми не відносимо до робочих крісел. Вони просто не можуть забезпечити здоровий комфорт при роботі від двох годин і довше. Для вирішення наших завдань (правильної терморегуляції і розподілу ваги), сітка з бавовною або тканина - більш ефективні матеріали.

КРАЩІ В СВІТІ ЕРГОНОМІЧНІ КРІСЛА

1. Крісло CONTESSA (Okamura)

ДЛЯ ТИХ, ХТО ЦІНУЄ РОЗУМНІ ТЕХНОЛОГІЇ ТА БЕЗДОГАННИЙ ПРОМИСЛОВИЙ ДИЗАЙН 

Особливість: високий газ-ліфт, при найвищому положенні якого навіть людина ростом метр вісімдесят не дістане стопами до підлоги. А ще за рахунок правильно розподіленої оббивки, це найбільш амортизоване крісло. Під підлокітниками знаходяться клавіші управління нахилу спинки і висоти крісла, регулюється глибина спини і сидіння, поперекова підтримка. Але найважливіше - це якість матеріалів. І справа не тільки в тому, що на 85% їх можна використовувати повторно. Компанія закуповує скандинавську тканину KVADRAT, інші ж комплектуючі Okamura понад 80 років виробляє самостійно в Японії. А ще працює з лідерами промислового дизайну - його для крісел накреслили в ItalDesign. Ми бачили крісло керівника, котре змінило трьох власників. За 8 років постійної експлуатації, механізми працюють наче в перший день. Додайте до цього контроль постави, розвинену систему ресайкла крісел і стильний стриманий зовнішній вигляд - що ще потрібно для кращого в світі крісла.

2. Крісло ERGOHUMAN PLUS (Comfort Global)

ДЛЯ ТИХ, ХТО ШУКАЄ КРІСЛО НА ПЕРЕТИНІ ОРТОПЕДІЇ ТА ЕРГОНОМІКИ

Особливість: жорстка, яскраво виражена поперекова підтримка з ортопедичним ефектом. В цьому його позитивні і негативні моменти. Крісло Ergohuman контролює поставу, але досить дискомфортний для тих, у кого з нею проблем немає. Як і для тих, хто працює напівлежачи, розслаблено опускаючись на край сидіння. Це ергономічне крісло, яке потрібно обов'язково тестувати за рахунок подвійної спинки - її нижня частина «рухлива» і адаптується до рухів, тому ту саму підтримку ви завжди відчуваєте. Чому ви все одно зустрінете Ergohuman в кожному топ-рейтингу крісел світу? Це єдине крісло на перетині ергономіки та ортопедії: не так жорстке як ті корсетні спинки, що витягають хребет, але більш вимогливе в посадці, ніж звичайні крісла з правильним анатомічним вигином. Та щоб розібратися остаточно - запрошуємо тестувати його в виставковому залі.

3. Крісло NEFIL LUXURY MESH (Comfort Global)

ДЛЯ ТИХ, ХТО МАЄ ЗВИЧКУ ПІД'ЇЖДЖАТИ ПІД СТІЛ І ПРАЦЮВАТИ НАПІВЛЕЖАЧИ

Особливість: конструкція спинки передбачає шарнірні з'єднання в області грудного відділу хребта. Таким чином, сама архітектура крісла створює ефект розправлених плечей, що особливо актуально для роботи в напівлежачому положенні. Плюс, у комп'ютерного крісла найширший кут нахилу спинки з усіх моделей. Крім іншого, ви можете регулювати не тільки глибину сидіння, але і кут його нахилу - щоб розвантажити поперек і знайти максимально розслаблене положення. Що все це означає? Якщо Ergohuman вимагає свідомої посадки, то модель NEFIL розрахована для тих, хто раніше під'їжджав під стіл, ховав підлокітники, піднімав монітор до рівня очей і «спускався» тілом на край сидіння. Своєю відхиленою на 120 градусів спинкою крісло не нав'язує вам офіцерську виправку, але і не дозволить забувати про контроль постави.

4. Крісло ENJOY (Comfort Global)

УНІВЕРСАЛЬНЕ ПРАВИЛЬНЕ КРІСЛО НАВІТЬ ДЛЯ ЛЮДИНИ ВИСОКОГО ЗРОСТУ

Особливість: спинка одного з кращих ергономічних крісел піднімається на 5 положень по висоті. По висоті і куту нахилу також регулюється підголовник. Таким чином, модель легко налаштовується під зріст від 160 до 190+. Крісло Enjoy- єдине крісло для програміста, яке ми спокійно пропонуємо тим, у кого немає можливості приїхати і приміряти модель. Орім висоти, універсальною можна назвати також конструкцію спинки - простий анатомічно правильний вигин легко підлаштувати під ваш поперек і забезпечити тим самим контроль постави для тривалих періодів сидячої роботи.

5. Крісло SYLPHY (Okamura)

ДЛЯ ЛЮДЕЙ ТЕНДІТНОЇ СТАТУРИ

Друга в нашому списку крісел модель японського виробника Okamura не поступається кріслу Contessaпо якістю виконання, але відрізняється трьома важливими особливостями. По-перше, кнопки управління тут розміщені під сидінням, а не підлокітниками (немає системи Smart Operations). По-друге, спинка крісла повністю охоплює вашу спину і м'яко підтримує поставу, чимось нагадуючи ортопедичні сидіння в автомобілі. І останній момент - крісло досить компактне і навіть з підголовником актуальним буде для людини з ростом до 175 см. Не зважаючи на це, Sylphy - відома та добре купована модель Okamura в Європі і США. Думаємо, чимало важливу роль в цьому зіграв її мінімалізм в дизайні і зовнішня простота при розвиненому функціоналі.

OUT OF LIST: КРІСЛО ENJOY BUDGET (Comfort Global)

ДЛЯ ТОГО, ХТО ШУКАЄ ЕТРГОНОМІКУ ВІД $250

Іноді профільні виробники створюють так звану проджект-версію флагманської моделі. Мабуть, найцікавіша з них - бюджетний варіант крісла ENJOY. Вінілова хрестовина, фанерна основа, відсутність слайдера сидіння і класичний механізм гойдання з регулюванням жорсткості - ключові відмінності бюджетного крісла. Але, анатомічна (та ергономічна) конструкція залишилася та ж. Спинка крісла і підголівник все також регулюються по висоті і підтримують правильне положення тіла. У підсумку, крісло в десятки разів ефективніше і красивіше ніж ті, що ми бачили на українському ринку з бюджетом до $500.

КОГО НЕ ВИСТАЧАЄ В НАШОМУ ПЕРЕЛІКУ НАЙКРАЩИХ КОМП'ЮТЕРНИХ КРІСЕЛ

Звичайно, ми б включили в ТОП ергономічних крісел модель AERON (Herman Miller). І навіть радимо приміряти його для порівняння у дистриб'ютора. Але ви вже напевно про нього чули. А ось про те, що крісло NEFIL і ще штук двадцять крісел світу не поступаються йому в регулюванні, матеріалах та інженерній думці - навряд чи. Також, незабаром, наш виставковий зал розшириться німецькими виробниками Klober та Rovo, а ще корейськими кріслами DUOREST з цією відомою корсетною ортопедичною спинкою. Тоді ми обов'язково оновимо статтю і додамо нові моделі. Попереду ще так багато роботи!

ОБИРАЙТЕ І ПЕРЕВІРЯЙТЕ: КІНЦЕВІ НАСТАНОВИ

Цезар казав: пекло - це вибір. Але вам потрібно його пройти, якщо сидите довго і працюєте з комп'ютером. Тим більше, що ми полегшили вам життя і досі збираємо всі кращі крісла в один виставковий зал. В Києві він найбільший. В інших містах - телефонуйте, підкажемо адрес. Крісла можна і потрібно порівнювати та забирати на тест-драйв. Адже кільки б професійних думок ви не зустрічали - варто самотстійно вирішувати, що буде найкращим для вас. 

І пам'ятайте - де б ви їх не приміряли, якщо працюєте сидячи довше години поспіль - повинна бути динаміка. Уникайте статичної фіксації тіла під 90 градусів на всіх псевдоортопедичних кріслах.

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Товар додан до порівняння