Коли ми обираємо органайзер довше робочого крісла, з часом несемо зайві витрати. Фізіотерапія, масаж, басейн, тренер, консультації та корсети.. А ще попереду банальна втрата часу через дискомфорт на робочому місці. Але розуміємо, десять років тому ніхто собі навіть не уявляв, яке воно «правильне ергономічне крісло».

Пройшов час, зявилися певні виробники на ринку, зайшли it-компанії із більш свідомим підходом до вибору крісла. Проте проблема залишилася і досі - на запит «правильне крісло» пошуковики пропонують нам ергономічні, ортопедичні, анатомічні, кінематичні крісла з таким різним ціновим діапазоном, що за добу не розібратися. Більшості немає фактично. А купивши навіть «подорожче», пружина все рівно скрипить, спина болить, м'язи напружені, коліщатка дряпають підлогу і сидіння потерте як старий сервант. Тому як перший в Україні ергономічний шоурум, вирішили вам допомогти і трішки навантажити корисною інформацією.

Щоб ви обрали крісло, в якому комфортно просидите від 5 років, зібрали такий собі ПУТІВНИК ДЛЯ СВІТІУ ЕРГОНОМІЧНИХ КРІСЕЛ.

ЕРГОНОМІКА

Ергономіка (від грец. Ergon - робота, nomos - закон) – молода навчальна дисципліна про створення таких умов праці, котрі б забезпечували її продуктивність та безпеку працівників одночасно. Її фундамент закладено в 1920-х роках, коли нові технології визначили  індустріальну епоху, а наймані працівники завоювали право на відшкодування травм. Вентиляція, освітлення, психологічний клімат – враховувались не лише робота з машиною, але й побічні показники впливу.

Згодом, в 21 столітті затвердили стандарти й по відношенню до інтелектуальноі праці, в тому числі роботі з комп’ютером. Адже професійні травми загрожують і операторам, розробникам, менеджерам, секретарям та навіть геймерам.  

ЕРГОНОМІКА РОБОЧОГО МІСЦЯ

Пам’ятаєте, як нас вчили в школі? Відстань між тулубом та партою дорівнює двом долоням. Окрім цього, існує ще перелік стандартів для сидячої роботи та правил роботи із комп’ютером. Наприклад, шведський лікар Б. Акерблом ще в 1948 році передбачливо окреслив спинку робочого стільця та стандарти посадки в кріслі. Власне він сформулював дві найважливіші вимоги: 

1.Наявність виступу на профілі спинки крісла. Подібна конструкція забезпечує необхідну опору попереку (виступ зазвичай на висоті 180-220 мм від сидіння). Вигнута спинка – основний показник правильного комп’ютерного крісла. А вигнута спинка із регульованою опорою попереку – вже є показником ергономічного крісла. 

2. Персональне налаштування висоти крісла та глибини сидіння. Вони  потрібні, щоб відповідати другій вимозі – вільній підколінній частині. Вона не повинна стискатися, утворюючи застій крові та набряк гомілки. 

Не будемо навантажувати вас десятками креслень та законами охорони праці щодо вимог до робочого місця та показників ергономіки. Виділимо основні моменти. 

ЕРГОНОМІЧНЕ КРІСЛО ЦЕ

  • Крісло з підтримкою попереку та механізмами індивідуальних регулювань.
  • Крісло, що відповідає стандартам ергономіки, сертифіковане та випробуване за стандартами (ISO, BIFMA)
  • Крісло з анатомічно правильною спинкою, котра дублює природні вигини людського тіла.
  • Крісло з гнучкою вертикальною опорою та синхронним механізмом гойдання.
  • Крісло, в якому сидіти довше 20 хвилин зручно особисто вам.

ЩО Ж ТАКЕ ВИСОКОЕРГОНОМІЧНЕ КРІСЛО? 

Це анатомічне, або ортопедичне комп'ютерне крісло профільного виробника з власним центром розробки та досліджень. Це крісло із запатентованими механізмами, створеними для адаптації до природніх рухів, біомеханіки людини. Високоергономічне робоче крісло відповідає змінам положення тіла та уникає нездорових наслідків сидячої роботи, дозволяє працювати в динамічному режимі та контролює поставу. 

ЧИМ ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ АНАТОМІЧНЕ КРІСЛО ВІД ОРТОПЕДИЧНОГО 

1. Різниця в результатах використання. 

Анатомічне крісло для офісу чи дому створене для довготривалого користування від 40 хвилин та довше з метою запобігти проблем з хребтовими відділами та попереку, викривленню постави, поперекової грижі, остеохондрозу. Ортопедичне ж крісло створене вже з настановою лікарів отопедів, щоб виправити наявні проблеми. Виключення: коли ортопедичне крісло обирабть навмисно для формування постави дітей. Ще одна особливість: людині без діагностованих проблем зі спиною сидіти в подібних корсетних кріслах спочатку незручно. 

2. Жорсткість конструкції.

Ортопедичне крісло також має анатомічну форму із правильним вигином, але конструкція спинки завжди жорсткіше. Наприклад, крісло реклайнер для відпочинку не є ортопедичним, але може бути анатомічним.

ЯК ПРАВИЛЬО ОБРАТИ КОМП’ЮТЕРНЕ КРІСЛО ДЛЯ ОФІСУ ЧИ ДОМАШНЬОГО КАБІНЕТУ

Пригадайте, як обирають машину: за показниками комфорту та безпеки, після тест-драйву. Так і з хорошими кріслами. 

Декілька порад:

1. Обирайте особисто, міряючи свідомо та без поспіху.

В світі є 5 виробників-лідерів та ще десятки їх альтернатив. Кожен вигадує свої конструкції та створює унікальні механізми. Але перелік характеристик не гарантує відповідь на основне питання: чи вам буде зручно. Комусб потрібні шарніри щоб розблокувати грудну частину хребта, іншим - налаштування куту нахилу сидіння. Шукайте те, що відповідатиме вашому стилю роботи. 

2. Розпитуйте про механізми та регулювання. Глибина, висота спинки, підлокітники - продавець повинен налаштувати ваше крісло, ознайомити вас з патентами та сертифікатами виробника. А ще показати, як працювати без фіксації тіла в статиці та налаштувати режим гойдання під вагу тіла. 

3. Розрізняйте заводську якість та гаражну збірку. В першому випадку, виробник контролює цикл виробництва, набирає інженерів в штат, сертифікує продукцію, надаючи гарантію більше ніж 3 роки. В другому випадку, "виробник" скуповує по світу найдешевші комплектуючі та "складає" вам крісло за аналогом флагманських моделей. 

4. Читайте розшифровку вбудованих механізмів. Запрошуйте PDF-катологи виробника. До високої цінової категорії відносять не лише натуральну шкіру. Найбільшу вагу ціноутворення складають авторські механізми та литі інженерні конструкції. Як от Single Level Control в Comfort, Smart Oparations в Okamura чи Ergo Balance в ROVO. 

5. Перевіряйте якість матеріалів, походження шкіри, м'ягкість колес (чи наявність накладок), показники теплообміну, кількість пройдених циклів сітки. Звертайте увагу на тести витривалості. Крісла для офісу та дому для тривалої роботи повинні витримувати не менше 120 кг в режимі 24/7. 

6. Розпитуйте, які вправи із розминки ви зможете виконувати в кріслі, щоб витягувати хребет, вирівнбвати поставу, знімати навантаження з м'язів. І які додаткові аксесуари чи гаджети пропонує виробник для максимального комфорту. 

Обрати ергономічне крісло для тривалої сидячої роботи – означає забезпечити себе комфортом, здоровим самопочуттям та впевненою красивою поставою. Приємної вам праці та відпочинку! 

Друзі, викласти весь досвід та поради неможливо. Тому звертайтеся в зручному режимі, якщо залишилися питання.

Related products

Крісло COMFORT SEATING ENJOY (EJE-HAM) комп'ютерне Крісло COMFORT SEATING ENJOY (EJE-HAM) комп'ютерне 2
Розпродано
Ергономічні крісла керівника

Крісло COMFORT SEATING ENJOY (EJE-HAM) комп'ютерне

COMFORTWORKSPACE (ergohuman)
10-0026
21 500 грн.
Країна: Шотландія. Основа: алюміній. Сітка: нейлоон, бавовна. Класс: hi end. Механізм: синхронний. Регулювання: висота крісла, глибина сидіння, висота спинки, фіксація в 5 положеннях, жорсткість гойдання. Підлокітники 4D. Підголівник: 2D. Навантаження: 120 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 
Крісло NEFIL LUXURY Mesh ергономічне, зелене Крісло NEFIL LUXURY Mesh ергономічне, зелене 2
У шоурумi
Ергономічні крісла керівника

Крісло NEFIL LUXURY Mesh ергономічне, зелене

COMFORTWORKSPACE (ergohuman)
10-0043
29 000 грн.
Країна: Шотландія. Основа: алюміній. Сітка: нейлон, бавовна, 100 тис. циклів. Класс: hi end. Регулювання: висота крісла, глибина та кут нахилу сидіння, висота спинки, фіксація в 5 положеннях, жорсткість гойдання. Підлокітники 4D. Підголівник: 2D. Навантаження: 150 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 
Крісло Okamura Contessa для керівника з підголівником, сітка Крісло Okamura Contessa для керівника з підголівником, сітка 2
Розпродано
Ергономічні крісла керівника

Крісло Okamura Contessa для керівника з підголівником, сітка

Okamura
10-0099
37 400 грн.
Країна: Японія. Основа: алюміній. Сітка: 3D. Класс: hi end. Реглювання: висота крісла і поперечної опори, глибина сидіння, фіксація кутів нахилу, жорсткість гойдання. Підлокітники: Smart, 2D. Навантаження: 120 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 
Крісло SENATOR I-WORKCHAIR 2.0 BLUE DRIFT, ергономічне Крісло SENATOR I-WORKCHAIR 2.0 BLUE DRIFT, ергономічне 2
У шоурумi
Ергономічні крісла керівника

Крісло SENATOR I-WORKCHAIR 2.0 BLUE DRIFT, ергономічне

THE SENATOR GROUP
10-0167
50 000 грн.
Країна-виробник: Англія. Основа: нейлон. Оббивка: тканина (100 тис. циклів), нова технологія 3D-в'язання.  Клас: ергономічне. Механізм: синхронний. Регулювання: висота крісла, глибина сидіння, висота поперекової опори, фіксація нахилу, жорсткість гойдання. Підлокітники: 4D, багатофункціональні. Підголівник: регульований, 3D. Навантаження: 120 кг, 24/7....
Крісло комп'ютерне ERGOHUMAN PLUS, ергономічне, чорного кольору Крісло комп'ютерне ERGOHUMAN PLUS, ергономічне, чорного кольору 2
Розпродано
Ергономічні крісла керівника

Крісло комп'ютерне ERGOHUMAN PLUS, ергономічне, чорного кольору

COMFORTWORKSPACE (ergohuman)
10-0002
24 500 грн.
Країна: Шотландія. Основа: алюміній. Сітка: KMD (нейлон, бабовна, 100 тис. циклів). Клас: hi end, високоергономічне. Механізм: синхронний. Регулювання: висота; глибина сидіння; висота спинки; фіксація нахилу (х5), жорсткість гойдання. Підлокітники 4D. Підголівник: 2D. Навантаження: 150 кг, 24/7. Гарантія: 5 років. 

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist
Товар додан до порівняння